понеділок, 24 квітня 2023 19:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Буданов показав "успіхи" окупантів

Буданов показав "успіхи" окупантів
Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов прокоментував ситуацію на фронті. Фото: eastnews.ua

З грудня 2022 року єдиним досягненнями російських окупантів було просування у Соледарі й бойові дії у міській смузі всередині Бахмута.

Це скромні результати для так званої "другої армії світу", сказав начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю "РБК-Україна".

"Ну все – це всі їхні досягнення. Порівнюємо. Якщо підвести людину з України до карти і спитати, де Соледар – не всі знають. Якщо ми з вами розмовляємо про успіхи, як там вважалося, "другої армії світу", здається, не зовсім гарно, давайте так висловимось", – сказав він.

Окупанти стерли з лиця землі Авдіївку. Ворог поставив собі за мету охопити місто з північного напрямку. Там точились локальні бойові дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони відбили 30 атак росіян. Де зосереджений ворог

"Якщо я вам сказав, що далеко не кожен громадянин знайде на карті Соледар, то зі стовідсотковою впевненістю можу вам сказати, що на карті знайти Опитне і Водяне під силу тільки людям, які стикалися з тими територіями. Про що ми говоримо? "Друга армія світу" штурмує населений пункт Опитне? Це просто смішно", – додав Буданов.

Ситуацію у Вугледарі Буданов назвав показовою. Ворог там декілька разів намагався вести наступ, який закінчився провалом.

"Це, до речі, дуже показова історія, максимально показова. Вона показова за всіма аспектами - починаючи від того, хто вів там наступ, і закінчуючи тим, до чого вони прийшли", – пояснив Буданов.

Великої загрози захоплення Вугледару немає. Росіяни всюди перейшли в позиційну оборону.

"Єдині місця на фронті, де відбуваються їхні спроби – це спроба в місті Бахмут, це спроба охопити з півночі місто Авдіївка, локальні бойові дії в місті Мар'їнка. І в Авдіївці, і в Мар'їнці ідентична тактика, як і в Бахмуті – просто намагання стерти населений пункт з лиця землі, як то кажуть. Бої у лісництві в районі Луганської області – це ми вже зовсім знижуємось до тактичного рівня", – підсумував начальник ГУР.

На Бахмутському напрямку тривають важкі бої, сказав командувач східного угруповання військ ЗСУ Олександр Сирський.

За 425 днів Сили оборони знищили 7139 броньованих машин окупантів, 3683 танків, 308 літаків і 294 гелікопетрів. "200-х" – 187 080 окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Буданов показав "успіхи" окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі