пʼятниця, 23 травня 2008 20:07

Британський 29-річний лабрадор претендує на звання найстарішого собаки в світі

Власник британського 29-річного змішаного лабрадора Беллі стверджує, що його собака є найстарішим собакою в світі.

Девід Річардсон узяв Беллі з собачого притулку ще 26 років тому, коли, за його словами, їй було щонайменше три роки. Проте документів, підтверджуючих вік його вихованця, у Річардсона немає. Через відсутність цих документів Книга рекордів Гіннесу не може зафіксувати вік Беллі як рекордний.

"До тих пір, поки ми не отримаємо сертифікат про народження собаки або якісь інші докази, підтверджені RSPCA (Королівським об"єднанням захисту тварин від жорстокого ставлення), ми не зможемо довести вік Беллі і визнати її найстарішою собакою", - цитує видання представника Книги рекордів Гіннесу Гарета Дівза.

На даний момент світовий рекорд з довголіття серед собак належить пастушому собаці по кличці Блу, яка померла в Австралії у віці 29 років 5 місяців.

Лабрадор ретрівер - найбільш популярна порода собак, свідчать дані щорічного рейтингу порід Американського клубу собаководів, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «Британський 29-річний лабрадор претендує на звання найстарішого собаки в світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі