середа, 27 березня 2024 11:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська армія не змогла б воювати проти РФ довше двох місяців

Британська армія не змогла б воювати проти РФ довше двох місяців
Великій Британії потрібно витрачати більше коштів на інтегровану протиповітряну ракетну оборону. Фото: pixabay.com

Військові Великої Британії не зможуть воювати з Росією більше двох місяців.

Це визнав заступник начальника штабу оборони Великої Британії, генерал-лейтенант Роб Маговен, повідомляє Telegraph. Заява пролунала після того, як міністр оборони Грант Шаппс повідомив членам парламенту, що він лобіював прем'єра Ріші Сунака і міністра фінансів Джеремі Ханта, щоб ті виділили більше грошей на оборону в нещодавньому бюджеті, але не домігся свого.

"У можливих майбутніх війнах збройним силам доведеться справлятися з оперативним ризиком, пов'язаним із відсутністю бажаних ресурсів. Ми ясно дали зрозуміти, що сума грошей, яку ми витрачаємо на боєприпаси на даний час (яка є значною), не відповідає в усіх галузях загрозам, із якими ми стикаємося", - сказав Маговен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія формує нові резерви, але не для наступу - ISW

Великій Британії потрібно витрачати більше коштів на так звану інтегровану протиповітряну ракетну оборону, додав він.

Колишній міністр збройних сил Марк Франсуа, сказав Маговену:

"Велика Британія не зможе битися з російським диктатором Володимиром Путіним довше кількох місяців у повномасштабній стрілецькій війні, тому що у нас немає боєприпасів і запасів техніки для цього, це правда, чи не так?".

Маговен визнав, що це так.

США готові виконувати свої зобов'язання із захисту НАТО. Зокрема пов'язані з російськими ракетними обстрілами, які можуть загрожувати Польщі, заявила заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх.

Зараз ви читаєте новину «Британська армія не змогла б воювати проти РФ довше двох місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі