середа, 10 липня 2013 22:30

Більшість американців не вважають Сноудена зрадником

Більшість американців не вважають Сноудена зрадником
Фото: Reuters

Більшість американців не вважають зрадником колишнього співробітника ЦРУ Едварда Сноудена, який викрив секретні шпигунські місії, здійснювані спецслужбами США по всьому світу. Такі дані містяться в опублікованому сьогодні опитуванні Куінніпіакского університету, який розташований в американському штаті Коннектикут.

55% респондентів вважають, що Сноуден був усього лише інформатором, в той час як зрадником його назвали 33% опитаних. При цьому близько 45% респондентів вважають, що вжиті США заходи з боротьби з тероризмом обмежують громадянські свободи. Вказується, що 51% брали участь в опитуванні підтримують секретну програму американських спецслужб, спрямовану на перехоплення даних про телефонні дзвінки.

На думку помічника директора Куінніпіакского університету Пітера Брауна, така неоднозначна реакція на ситуацію зі Сноуденом в першу чергу означає, що американська громадськість шокована тим, "до чого дійшов уряд у спробах запобігти майбутнім терактам".

В опитуванні, що проводилося з 28 червня по 8 липня, взяли участь понад 2 тис осіб.

Зараз ви читаєте новину «Більшість американців не вважають Сноудена зрадником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі