неділя, 07 липня 2013 15:24

Спецслужби США стежили за росіянами і по телефону, і в інтернеті

Спецслужби США стежили за росіянами і по телефону, і в інтернеті

Телефонні дзвінки росіян, а також їх спілкування в інтернеті відстежувались Агентством нацбезпеки США. Про це пише бразильська газета O globo, у розпорядженні якої опинилися документи американської влади, передані колишнім співробітником американських спецслужб Едвардом Сноуденом.

"Бразилія так само, як і Росія, Китай, Іран і Пакистан, стала мішенню для спецслужб США, які стежили за переговорами та інтернет листуванням", - написала O globo.

Про масштаби, а також про інші подробиці стеження за росіянами в статті нічого не говориться. Розслідування газети в основному присвячене діяльності АНБ на території Бразилії, і Росія там згадується личе частково. Яким чином американці стежили за росіянами, не уточнюється.

Нагадаємо, спецслужби США в рамках програми PRISM отримували доступ до даних таких інтернет-компаній, як Microsoft, Google, Yahoo!, Facebook, YouTube, Skype. Тому не виключено, що інформація росіян, які користуються продуктами цих компаній, опинилася в розпорядженні АНБ.

Інформація про секретну програму американських спецслужб, завдяки якій вони стежили за користувачами інтернету по всьому світу, потрапила в ЗМІ на початку червня 2013 завдяки Едварду Сноудену.

Відтоді колишній співробітник спецслужб регулярно передає журналістам нові порції документів. Сам Сноуден, проти якого в США порушили кримінальну справу за шпигунство, зараз знаходиться в транзитній зоні аеропорту "Шереметьєво" і сподівається отримати політичний притулок відразу в декількох країнах.

Зараз ви читаєте новину «Спецслужби США стежили за росіянами і по телефону, і в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі