пʼятниця, 19 вересня 2014 11:43

Бойовики прострелили руки Сергію Шаковичу

Сергій Шакович, боєць 93-ї окремої механізованої бригади, 7 серпня під час військової операції в Горлівці отримав три кульових поранення. Дві кулі потрапили в праву руку, зачепивши ключицю. Він вже переніс п'ять операцій. Зараз лікується у дніпропетровському військовому госпіталі. Пише "Фокус".

Сергій з селища Письмове Васильківського району, Дніпропетровської області. У АТО брав участь з травня:

"Спочатку мене призвали на десять днів. Потім сказали, що через 45 днів нас поміняють. Уже чотири-п'ять місяців не міняють. Але ніхто не скаржиться, всі все розуміють. Як сказали бійці 25-ї бригади, ми зараз не за Україну, ми зараз за пацанів. Разом Дебальцеве брали. Наших 30 чоловік і бійці 25-ї бригади, а терористів 3000. Спочатку дуже жорстоко нас обстрілювали. Але за два дні ми взяли місто, - каже Сергій. -

 

Як тільки ми вступили в зону АТО, нам відразу привезли бронежилети, каски. З патронами теж не було проблем. Потрібна артилерія - працює артилерія, потрібні танки - працюють танки. Ну і волонтери допомагали, звичайно. Єдине, чого не було - це тепловізорів та приладів нічного бачення.

Найстрашніше, це коли обстрілює "Град". Як тільки ти займаєш блокпост, але не встигаєш окопатися, по тобі відразу стріляють. Стоїш посеред дороги і не знаєш, що робити, куди сховатися.

З добровольчими батальйонами у нас взагалі зв'язку немає. Ну, там є якийсь пароль і, коли заїжджає командир, каже, "я такий-то".

Ти сидиш в цій БМП як навідник, але не знаєш, звідки стріляють. В триплекс побачив іскру, навів туди - "ту-дух", вистрілив; побачив іскру, навів, вистрілив. А обстрілювали нас в основному вночі. З вечора починали і до дванадцяти-другої ночі.

Наш батальйон отримав завдання відрізати Горлівку від Донецька, захопити висоту і тримати, поки не підтягнеться 25-я бригада десантників. Ми захопили висоту, але з боку Горлівки наша артилерія не встигла спрацювати. Пригнався "Мерседес", з нього вискочили чотири людини в масках і з автоматами і обстріляли нас. Всі зіскочили з БМП, а я навідник, мені не можна. Я почав стріляти у відповідь. Один постріл зробив, а потім побачив, що мені відстрелили палець, ще дві кулі потрапили в праву руку.

Думаю, я не змінився за цей час. Яким був, таким і залишився. Трохи страшно було, але звик. І до стрілянини, і до всього.

Дзвонив вчора своїм. Нічого не змінюється. Сепаратисти в основному стріляють з зеленки, з житлових будинків.

З мирними жителями ніколи проблем не було. Нам весь час говорили: "Спасибі, що приїхали". Мужик один, коли звільнили Слов'янськ, як побачив прапор, почав плакати. Сорокарічний мужик на джипі такий. Запитує: "Можна я сфотографуюсь біля вашого прапора?".

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 6762 4667 3418 6552
Одержувач - Шаковіч Олена Василівна (дружина)

Зараз ви читаєте новину «Бойовики прострелили руки Сергію Шаковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі