понеділок, 09 листопада 2015 12:09

Богуславський центр зимових видів спорту "Льодограй" опинився перед загрозою закриття

Богуславський центр зимових видів спорту "Льодограй" опинився перед загрозою закриття

Після року існування і ряду спортивних досягнень навчально-тренувальний центр зимових видів спорту "Льодограй" (Богуслав, Київська область) може стати жертвою боротьби з фінансуванням тероризму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

Як зазначається, в "Льодограї" діти учасників АТО можуть займатися безкоштовно. Ще одним великим плюсом центру є тренерський склад. Зокрема, юних хокеїстів тренує 5-разовий чемпіон України, володар кубка України з хокею, нападник київського "Сокола" Олександр Матвійчук. Також серед тренерів - 6-кратна чемпіонка України в одиночному і парному катанні Олена Амосова, чиї вихованці займали призові місця на міжнародних змаганнях.

Крім цього, за даними прес-служби, "Льодограй" поступово перетворюється на майданчик для проведення масштабних змагань з зимових видів спорту. Так, в травні пройшов відкритий чемпіонат з фігурного катання, в якому взяли участь понад 70 спортсменів з Богуслава, Києва, Білої Церкви та Житомира. Також 15-18 жовтня відбувся перший етап всеукраїнських змагань "Відкритий Кубок Української Федерації фігурного катання серед юних фігуристів".

При цьому, як відзначили в прес-службі, зараз існування центру - під загрозою.

"Справа в тому, що компанія "М. С. Л.", яка в свій час в рамках взятих на себе соціальних зобов'язань інвестувала в будівництво "Льодограю" близько двох мільйонів доларів і взяла на себе витрати по утриманню центру на найближчі 10 років (включно з комунальними послугами та зарплатами для співробітників - близько 300 тисяч гривень щомісяця) - виявилася внесеною в санкційний список РНБО. Рахунки компанії заблоковані, і вона не може не тільки вести свою діяльність, але і позбавлена можливості платити податки в держбюджет і, в тому числі, і фінансувати роботу "Льодограю", - розповіли в прес-службі.

У зв'язку з цим у керівництві компанії наполягають: "звинувачення на їхню адресу помилкові, а значить і санкції - необґрунтовані".

"Але поки влада розбирається - в "Льодограю" накопичуються борги і по зарплаті, і по комуналці. І незабаром ці борги можуть призвести до закриття центру. Жителі Богуслава, для яких "Льодограй" - це і шанс на спортивну кар'єру для дітей, і місце активного відпочинку для дорослих, і підприємство, на якому багато богуславців змогли знайти роботу - вже зібрали близько 600 підписів під зверненням до Президента України з проханням зберегти центр. Але відповіді на своє звернення вони поки не дочекалися", - резюмували в прес-службі.

Зараз ви читаєте новину «Богуславський центр зимових видів спорту "Льодограй" опинився перед загрозою закриття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі