пʼятниця, 06 травня 2022 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Блокують за підтримки авіації: росіяни поновили штурм Азовсталі

Блокують за підтримки авіації: росіяни поновили штурм Азовсталі
На Південнобузькому напрямку противник не проводив активних бойових дій. Фото: Planet Labs PBC

На Попаснянському напрямку російські окупанти зосередили основні зусилля на встановленні повного контролю над населеним пунктом Попасна та відновленні наступу на Лиман та Сіверськ.

У Маріуполі ворог продовжує блокувати підрозділи українських сил оборони в районі Азовсталі, повідомив 6 травня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook. В окремих районах, за підтримки авіації, противник поновив штурмові дії з метою взяття під контроль території заводу.

"На Сіверськодонецькому, Авдієвському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій не проводилося. Росіяни вогнем намагаються скувати українські війська та знищити артилерійські підрозділи ЗСУ", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбили кілька населених пунктів на межі Миколаївської та Херсонської областей

На Південнобузькому напрямку противник також не проводив активних бойових дій. Ворог утримував зайняті рубежі, посилював системи протиповітряної оборони та радіоелектронної боротьби. Окупанти обстрілювали позиції українських військ на півночі Херсонщини і Миколаївщини. Зокрема населені пункти, які залишив.

"Відмічено ведення ворогом повітряної розвідки в районах населених пунктів Олександрівка, Сергіївка, Володимирівка", - звітує Генштаб.

На території Донецької та Луганської областей захисники України минулої доби відбили 11 атак ворога, знищили вісім танків, 11 одиниць бойової броньованої техніки та п'ять одиниць автомобільної техніки противника.

Протиповітряна оборона України 5 травня знешкодила 15 повітряних цілей ворога. Зокрема, 14 БПЛА і літак. Ймовірно винищувач Су-30. Літак окупантів збили на Східному напрямку зенітним ракетним підрозділом Повітряних сил.

Зараз ви читаєте новину «Блокують за підтримки авіації: росіяни поновили штурм Азовсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі