субота, 21 жовтня 2023 20:52

Близький до Путіна олігарх хвалився, що придбав медіагрупу Forbes - WP

Близький до Путіна олігарх хвалився, що придбав медіагрупу Forbes - WP
Російський олігарх, власник російського Forbes Магомед Мусаєв у приватних розмовах із партнерами стверджував, що став тіньовим власником глобальної медіагрупи Forbes. Фото: ТАСС

Російський олігарх, власник російського Forbes Магомед Мусаєв у приватних розмовах із партнерами стверджував, що став тіньовим власником глобальної медіагрупи Forbes.

Повідомляється, що червні Мусаєв заявив партнерам, що він є покупцем Forbes і уклав угоду всього свого життя. Про це повідомило видання The Washington Post з посиланням на п'ять аудіозаписів і відеозапис.

"Я щойно купив глобальний Forbes. Ви розумієте, коли у вас в руках ключ від найавторитетнішого світового бренду, цей ключ дасть мені доступ до кого завгодно", - говорить Мусаєв на одному із записів.

На ще одному аудіо бізнесмен заявляє, що підставним покупцем виступив американський підприємець Остін Рассел. Навесні 2023 року Рассел заявляв, що купує контрольний пакет акцій Forbes за $800 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мільйонні статки та елітна нерухомість: журналісти показали життя генерала РФ, який провалив вторгнення в Україну

WP акцентує увагу на тому, що із заяв Мусаєва не зовсім ясно, що конкретно він мав на увазі: чи допоміг він укласти угоду і тому отримає вплив в холдингу, чи був він таємним інвестором, що вкладає гроші в угоду через інших людей, або ж ці заяви брехливі чи перебільшені.

Директор із розвитку Forbes Russia Дмитро Озман у коментарі РБК заявив, що російський Forbes не має інформації про продаж глобального медіахолдингу Forbes Магомеду Мусаєву.

"Я керую, зокрема, піаром російського Forbes, всередині про угоду нам нічого не відомо. В особистій розмові він (Мусаєв. - Gazeta.ua) не коментує це питання", - сказав Озман.

Естонія стане першою країною Європейського Союзу, яка передасть Україні конфісковані російські активи. Мова йде про суму у близько €35 млн.

Уряд схвалить відповідний законопроєкт вже у найближчі два тижні. Після цього його відправлять до парламенту, розповів міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкн, повідомляє Bloomberg.

Базою для вилучення російських активів буде український міжнародний реєстр збитків.

Зараз ви читаєте новину «Близький до Путіна олігарх хвалився, що придбав медіагрупу Forbes - WP». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі