середа, 06 січня 2021 09:05

"Біолік" підтвердив заяву на реєстрацію путінської вакцини в Україні

"Біолік" підтвердив заяву на реєстрацію путінської вакцини в Україні
Харківська фармакологічна компанія "Біолік" підтвердила подачу заяви на реєстрацію російської вакцини від коронавірусу. Фото: pixabay.com

Харківська фармакологічна компанія "Біолік" підтвердила, що подавала в Міністерство охорони здоров'я заяву про реєстрацію російської вакцини від Covid-19 "Супутник V".

Це було зроблено наприкінці грудня торік. Про це йдеться на сайті компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді заперечують можливість реєстрації путінської вакцини від коронавірусу

"У зв'язку з численними запитами адміністрація АТ "Біолік" повідомляє, що 31 грудня 2020 року на адресу МОЗ України нами дійсно було відправлено заяву про державну реєстрацію лікарського засобу – вакцини Гам-КОВІД-Вак, Комбінованої векторної вакцини для профілактики коронавірусної інфекції, викликаної вірусом SARS-CoV-2, виробництва ФГБУ НІЦЕМ ім. М. Ф. Гамалії, Міністерства охорони здоров'я РФ" , – сказано в повідомленні пресслужби компанії.

Раніше про це прохання зареєструвати російську вакцину говорив нардеп від ОПЗЖ Віктор Медведчук. Сказав, що російська вакцина є єдиною вакциною у світі, розробник якої дав дозвіл на трансферт технології та передачу українському підприємству клітинної лінії для виробництва. Передача займе 2 тижні, організувати виробництво вакцини можна за термін від 3 до 6 місяців.

Зараз ви читаєте новину «"Біолік" підтвердив заяву на реєстрацію путінської вакцини в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі