вівторок, 04 грудня 2018 13:25

Більшість людей почуваються незахищеними - опитування

Більшість людей почуваються незахищеними - опитування
71,4% українців вважають себе незахищенними від замаху на життя. kievvlast.com.ua

Більшість мешканців України почувають себе незахищеними від пограбувань, військової агресії та замаху на життя. Про це говорять результати опитування, яке провели у соціологічній службі Центру Разумкова.

Респондентів питали, чи почуваються вони захищеними від різних загроз.

81,3% українців відповіли, що почувають себе незахищеними від пограбувань, 75,1% - від військової агресії та 71,4% - від замаху на життя.

Протилежну відповідь на це дали значно менше українців. Захищенними від замаху себе вважають 19,9% опитаних, від військової агресії - 15%; від пограбувань і крадіжок - 12,4%.

Від нерозірваних мін і боєприпасів почуваються захищеними 18,5%, незахищеними - 66%; від терористичних актів - 15% і 71,4% відповідно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, скільки українців є прихильниками вступу в ЄС

Крім того, 12,9% українців думають, що вони захищені від хуліганських дій, протилежної думки - 80,4%.

Почуваються захищеними від епідеміологічних захворювань - 11,5% респондентів і 76,6% - незахищеними; від великих стихійних лих - 11,1% і 78,1% відповідно; від техногенних катастроф - 10% і 77,7% відповідно.

Також опитаним українцям пропонували оцінити, наскільки гарантована безпека в їхніх населених пунктах за 5-бальною шкалою (1 - дуже погано, 5 - дуже добре).

У 3,2 бала респонденти оцінили надання адмінпослуг населенню і рівень гарантування безпеки, патріотичне виховання - у 3,1 бала, захист від надзвичайних ситуацій і надання допомоги переселенцям - по 2,9 бала, територіальну самооборону - у 2,8 бала, забезпечення правопорядку - у 2,7 бала, безпеку на дорогах і протидію злочинності - по 2,5 бала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали кількість людей, які каталися "зайцем" у столичному транспорті

Опитування проводилося з 5 до 8 жовтня 2018-го в усіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донбасу. Було опитано 2017 респондентів.

Теоретична похибка вибірки становить 2,3%.

3 грудня стало відомо, що половина українців мають "тепле" або "дуже тепле" ставлення до Польщі. Опитування провела Соціологічна група "Рейтинг" на замовлення Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Зараз ви читаєте новину «Більшість людей почуваються незахищеними - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі