середа, 30 липня 2008 08:29

Більше 450 тисяч осіб постраждали в Китаї від сильного шторму

Більше 450 тисяч людей постраждали на сході Китаю від удару сильного тропічного шторму "Фунвон", повідомляє в середу агентство Сіньхуа.

Стихія обрушилася на провінцію Фуцзянь, принісши з собою рясні дощі та пориви вітру швидкістю до 119 кілометрів на годину.

З району лиха евакуйовано 390 тисяч осіб. Під натиском вітру і води впали більше 100 будівель. Більшість підприємств тимчасово припинили роботу. За попередніми оцінками, прямий економічний збиток від природної катастрофи складає 74 мільйони доларів.

Ураган паралізував транспортне сполучення в провінції. У аеропорту її адміністративного центру Фучжоу скасовано 97 внутрішніх та десять міжнародних рейсів. За кордон не можуть вилетіти 430 пасажирів.

Після Фуцзяні "Фунвон" змістився на північ і зараз знаходиться в провінції Цзянсу. Він бушуватиме ще три дні та може дійти до фінансової столиці КНР - мегаполісу Шанхай, зазначає агентство.

Це вже восьмий тропічний шторм, що обрушився в цьому році на Китай. Попередній - "Кальмегі" - забрав 19 життів. Зниклими безвісти досі вважаються шість осіб, повідомляє Подробности.

Зараз ви читаєте новину «Більше 450 тисяч осіб постраждали в Китаї від сильного шторму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі