вівторок, 09 серпня 2022 09:49

Спецтема: Війна Росії проти України

"Білорусь фізично вступить у війну" – до чого готується Лукашенко

"Білорусь фізично вступить у війну" – до чого готується Лукашенко
Самопроголошеного президента Білорусі поставлять у такі рамки, що він вже не зможе зробити кроку ні вправо, ні вліво, наголошує Вадим Кабанчук. Фото: "Укрінформ"

Білорусь очікує війна проти України. Самопроголошеного президента Олександра Лукашенка або примусять віддати наказ армії перейти кордон, або це зроблять замість нього. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів Вадим Кабанчук, заступник командира Білоруського полку ім. Кастуся Калиновського, який входить в "Інтернаціональний легіон" Збройних сил України.

"Війна проти України. Лукашенка або примусить Путін наказати про вступ сухопутної армії у війну, або Лукашенка приберуть, і якась інша маріонетка це зробить", – говорить Кабанчук.

Може статися, що самопроголошеного президента Білорусі поставлять у такі рамки, що він вже не зможе зробити кроку ні вправо, ні вліво, наголошує військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На Білорусь чекає війна проти України. Наказ віддасть Лукашенко чи інша маріонетка" – Вадим Кабанчук

"Чи дадуть великий кредит. Або скажуть, що отримає ядерну зброю і що його тоді ніхто не чіпатиме. Різне може бути. Лукашенко вже казав, що Білорусь відновлюватиме постачання ядерної зброї. У нас є прошарок вати, радянських білорусів, у яких на тлі цього також чешуться руки. Якийсь боєць ССО, який тренувався 10–15 років, хоче показати своє молодецтво. Он є "бандерлоги". Чому б не на них? Бо в ЗМІ показують, що росіяни перемагають. У білоруській армії вже зачистили "неблагонадійних" офіцерів. Зараз насичують війська проросійськими людьми", – каже Кабанчук.

На території Білорусі спостерігають активне пересування військової техніки армій Росії та Республіки Білорусь. На аеродромах помічено Іл-76, свідчить моніторинг військової активності на території Білорусі.

Російські окупанти використовують територію Білорусі для перекидання диверсійно-розвідувальних груп в Україну, повідомляв Генштаб ЗСУ.

З території сусідньої країни зберігається загроза ракетних та авіаційних ударів. У Білорусі знову подовжили військові навчання, вони тривали до 6 серпня.

Зараз ви читаєте новину «"Білорусь фізично вступить у війну" – до чого готується Лукашенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі