вівторок, 31 березня 2009 11:25

Квитки на потяг можна купити через інтернет

Квитки на потяг можна купити через інтернет

Відтепер пасажири можуть сплатити вартість квитка на потяг через інтернет, повідомляє прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця").

Згідно з повідомленням, 30 березня 2009 року "Укрзалізниця" впровадила 2-й етап програми з оформленням проїзних документів через мережу інтернет. "Тепер пасажир може сплатити через інтернет повну вартість проїзду і послугу замовлення з подальшим оформленням квитка в касі", - повідомляє прес-служба.

Сплатити замовлення можна платіжною карткою

Згідно з інформацією, увійшовши на офіційний веб-сайт "Укрзалізници" (www.uz.gov.uа) в розділ "Для пасажирів", можна отримати довідку щодо наявності вільних місць в поїздах, вартості проїзду і оформити замовлення.

Сплатити замовлення можна платіжною карткою національної системи масових електронних платежів (НСМЕП) або міжнародною платіжною карткою (VISA, Mastercard, VISAElektron, Maestro).

Після оплати пасажир отримує "унікальний цифровий код", по пред"явленню якого він оформляє свій квиток в будь-якій касі "Укрзалізниці" в будь-який день до відправлення свого поїзда.

Прес-служба також інформує, що через інтернет можна замовити квитки за повною вартістю і дитячі. Безкоштовні і пільгові проїзні документи оформляються виключно в касах.

"Укрзалізниця" нагадує, що 22 грудня 2008 року був упроваджений 1-й етап продажу квитків через інтернет. Пасажир на сайті "Укрзалізниці" може оформити замовлення на бронювання місць, за допомогою платіжної картки оплачує послугу бронювання і з отриманим кодом викупляє квиток в залізничній касі.

Як повідомлялося, напередодні голова Мінтрансу Йосип Вінський заявив, що міністерство транспорту і зв"язку має намір індексувати тарифи на залізничні вантажоперевезення відповідно до інфляційних процесів.

За його словами, головна позиція, яка завдає залізниці збитків – тарифи на перевезення пасажирів. "У нас ціна на пасажирські перевезення в 2,5-4 рази нижча від РФ, і економіка тут не працює. Це позиція, яку потрібно буде вирішувати, але поступово і коректно щодо наших людей", - сказав він.

За матеріалами Интерфакс-Украина, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Квитки на потяг можна купити через інтернет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі