субота, 08 жовтня 2011 11:12

"Без спиртного на прийомах було гнітюче, як на похоронах" - Удовенко

"Без спиртного на прийомах було гнітюче, як на похоронах" - Удовенко

Колишній представник УРСР в Організації Об'єднаних Націй Геннадій Удовенко за час свого головування у Ради Безпеки ООН порушував сухий закон, який діяв в СРСР з 1985 року.

"Без спиртного на прийомах було гнітюче, як на похоронах. Гості не розуміли: то завжди водка "Московская", "Столичная", а тут нічого нема. Коли давав прийом під кінець свого головування, ризикнув і вирішив виставити випивку. Горілка наша з перцем тоді була, поставили популярну "Древньокиївську", віскі, джин, біле й червоне вино. Вина я сам підбирав у нью-Йоркських крамницях", - розповів Gazeta.ua екс-міністр закордонних справ.

Посол Франції де Камелярія — француз із грузинським корінням - на вина був падкий, згадує він.

"Після прийому виходить надвір — там його оточили з 20 американських журналістів: "Які напої Удовенко подавав? У них же тепер сухий закон". - "Ні! - невинно заперечує він. - Усе подавав! Я дуже здивувався, що він так тонко розбирається у винах".

Наступного дня це надрукували в газетах.

Геннадій Удовенко розповідає, що смак до вин набув під час кількох років роботи у Женеві.

"Все шкодував: там море вин, а наш дипкорпус тільки на горілку налягає. Люблю сухі вина. Солодкі — не дуже. Коли на стіл ставлять червоне вино, обов'язково треба за годину-півтори витягнути пробку з пляшки. Червоне вино повинно трошки видихнути гази. Найкращі винороби, - каже дипломат, - французи, швейцарці, італійці й грузини.

На арабських прийомах випивку продавали бармени з-під поли.

" Араби на прийняттях спиртні напої не подають. Раз Саудівська Аравія влаштовувала прийом на Манхеттені. Випивки нема, тільки безалкогольні напої. Я дивлюся, що люди віскі тримають в руках. Питаю знайомого, звідки? Він каже — у барі. Бармени з-під поли давали охочим. Я себе так картав: сім років прожив у Ньою-Йорку, і не знав цього".

Зараз ви читаєте новину «"Без спиртного на прийомах було гнітюче, як на похоронах" - Удовенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі