четвер, 23 липня 2009 09:33

Білорусів закликали в Абхазії та Південній Осетії дотримуватися законів Грузії

Білорусів закликали в Абхазії та Південній Осетії дотримуватися законів Грузії
Білоруська влада продовжує виступати із заявами, які не влаштовують Росію. Цього разу МЗС республіки випустило рекомендацію щодо поїздок громадян країни до Абхазії та Південної Осетії.

Перед журналістами виступив начальник головного консульського управління МЗС Білорусі Олександр Лукашевич, який заявив, що на території двох республік громадяни країни повинні дотримуватися законів Грузії. Зокрема, в"їжджати в Абхазію та Південну Осетію білоруси можуть лише з територій Зугдідського і Горійського муніципалітетів.

Більше того, проникнення в Абхазію і Південну Осетію з інших напрямків (а саме з Росії) білорусам суворо заборонено. Лукашевич підкреслив, що з точки зору грузинського законодавства це є кримінальним злочином.

Нагадаємо, що питання про визнання Абхазії і Південної Осетії значно ускладнило відносини між Москвою і Мінськом. Ще після війни в серпні минулого року у Мінську неофіційно пообіцяли визнати незалежність двох країн одразу після Росії. Однак надалі влада республіки всіляко затягувала цей процес. Після ж початку торгових конфліктів між двома країнами в Мінську звинуватили Кремль у тому, що російська влада "мстить" сусіду за відмову слідувати зовнішньополітичному курсу Москви.

Зазначимо, що на початку цього тижня білоруська влада перекрила російський трубопровід, що веде до Латвії. Причиною стала загроза екології в районі річки Західна Двіна, повідомляє Ехо Москви.

Зараз ви читаєте новину «Білорусів закликали в Абхазії та Південній Осетії дотримуватися законів Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі