середа, 10 грудня 2008 10:11

Білорусь може розглянути питання про незалежність Абхазії та Південної Осетії в 2009

Білоруський парламент може розглянути питання про визнання Абхазії та Південної Осетії в 2009 році. Таку думку висловив сьогодні голова парламентської комісії з міжнародних справ та зв"язків з СНД Сергій Маскевіч. "Навряд чи варто поспішати, але і затягувати з ухваленням рішення також не слід. Якщо ми не встигнемо визначитися з цього питання до Нового року, я в цьому нічого страшного не бачу. Значить, це відбудеться наступного року", - сказав він в опублікованому сьогодні інтерв"ю газеті "Час новин".

"Це серйозне питання, і при його обговоренні нам треба пам"ятати, що Білорусь - союзник Росії. Ми з розумінням віднеслися до дій Росії у зв"язку з ситуацією, яка склалася на Кавказі в серпні", - підкреслив білоруський парламентарій.

"Звернення Південної Осетії я отримав буквально днями, а Абхазія офіційно звернулася до нашого парламенту раніше", - пояснив він. За словами Маскевіча, "жоден з органів влади не вирішуватиме це питання самостійно". Таке значуще рішення, як визнання незалежності, "має ухвалюватися з урахуванням настроїв в суспільстві", вважає глава комісії, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь може розглянути питання про незалежність Абхазії та Південної Осетії в 2009». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі