субота, 12 липня 2008 15:30

Барак Обама засудив бін Ладена до страти

Кандидат в президенти США від Демократичної партії сенатор Барак Обама заявив в п"ятницю, що терорист Осама бін ладен за свою діяльність заслуговує вищої міри покарання у вигляді страти, уточнивши проте, що для початку його слід все-таки зловити, повідомляє AFP.

 

"Я не фанат страти. Я вважаю, що вища міра покарання повинна бути застосована тільки в крайніх випадках. Проте, я упевнений, що той, хто спланував і організував вбивство трьох тисяч американських громадян, сповна заслуговує цього", - заявив Обама в інтерв"ю CNN, нагадуючи, хто стояв за терактами 11 вересня.

 

Він, проте, уточнив, що стратити бін Ладена вдасться лише тоді, коли  його спіймають, і він з"явиться перед американським правосуддям. Обама також додав, що, розв"язавши війну в Іраку, США надали зайву свободу "Аль-каїдї", і наслідки цього тепер видно в Афганістані.

 

Раніше Обама неодноразово заявляв, що у разі свого обрання президентом він в найкоротші терміни відкличе війська з Іраку з тим, щоб потім послати їх до Афганістану, де вони, на його думку, зараз більше потрібні унаслідок збільшеної активності терористів в регіоні

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама засудив бін Ладена до страти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі