понеділок, 16 листопада 2009 17:51

Барак Обама показав слабкість США (ФОТО)

 

Американські критики президента США Барака Обами висловили обурення у зв"язку з тим, що він поклонився імператорові Японії Акіхіто.

Обама відвідав Японію 14 листопада. Наступного дня його критики ознайомилися з фотографіями, на яких видно, як президент вітає Ахікіто глибоким поклоном.

Політик-консерватор Уїльям Крістол 15 листопада заявив в ефірі каналу Fox News: "Для американського президента неприпустимо поклонитися іноземному лідеру".

На думку Крістола, жест президента говорить про те, що за нього США стали слабкою країною.

Інший консерватор, Біл Беннетт, в ефірі CNN прокоментував поведінку Обами словами: "Це потворно. Я не бажаю бачити це".

За словами Беннета, США не повинні визнавати авторитет королів та імператорів.

Критики підкреслюють, що консерватор Дік Чейні, який в 2001-2009 роках займав пост віце-президента США, в 2007 році теж зустрічався з японським імператором. Він твердо потиснув монархові руку, але не поклонився. Для Обами ж уклін Ахікіто - вже не перший подібний жест. У квітні 2009 року він поклонився королю Саудівської Аравії Абдуллі.

В той же час соратник Обами по Демократичній партії Донна Бразіле в ефірі CNN заступилася за президента, заявивши, що вважає поклін "жестом доброти". Що стосується адміністрації президента, то вона назвала дії Обами звичайним дотриманням протоколу.

Видання Examiner відзначає, що японські ЗМІ не коментували поклін Обами. Проте японські блогери відреагували на поведінку американського президента позитивно. В якості прикладу видання наводить наступні відгуки: "Обама в душі більший японець, ніж більшість японців", "Що за славний хлопець" і "Він дійсно прагне слідувати японському шляху".

Після Японії Обама відвідав Сінгапур, а 16 листопада прибув до Китаю. Останню зупинку в рамках свого азіатського турне президент зробить в Південній Кореї, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Барак Обама показав слабкість США (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі