субота, 10 травня 2008 16:42

Банківська група Citigroup розпродає свої активи

Американська банківська група Citigroup оголосила про намір протягом трьох найближчих років продати своїх активів на 400 млрд доларів.

Таким чином компанія сподівається повернутися до прибутковості.

З кінця 2007 року Citigroup вдалося зібрати більше 36 млрд доларів для фінансування збитків, у тому числі і тих, які компанія понесла в результаті недавньої кризи на іпотечному ринку США.

Минулого тижня Citigroup повідомила про намір випустити додаткових акцій на суму 3 млрд доларів для зміцнення свого фінансового положення.

До це вже були випущені привілейовані акції на суму 6 млрд доларів.

За шість місяців до кінця березня 2008 року Citigroup зазнала збитки у розмірі 15 млрд доларів. По втратах від кризи на американському іпотечному ринку Citigroup поступається тільки швейцарському банку UBS.

Останнім часом компанія оголосила про звільнення 13 200 співробітників в спробі скоротити операційні витрати.

У п"ятницю представник компанії заявив, що в найближчі два-три роки доходи Citigroup виростуть на 9%, проте курс акцій знизився на 2,8%.

Втрати Citigroup дещо перевищили очікування багатьох аналітиків, проте на європейських фондових біржах наголошується деякий підйом. Судячи з усього, це відображає той факт, що заяви про втрати були очікуваними, повідомляє Би-Би-Си.

Зараз ви читаєте новину «Банківська група Citigroup розпродає свої активи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі