понеділок, 26 грудня 2016 12:45

Багато народних депутатів не підтримують позицію МЗС щодо Ізраїлю

Багато народних депутатів не підтримують позицію МЗС щодо Ізраїлю

Позицію Міністерства закордонних справ України щодо Ізраїлю багато народних депутатів у Верховній Раді не підтримують.
Про це заявив нардеп, керівник групи ВР з міжпарламентських зв'язків з Ізраїлем Георгій Логвинський у телеефірі "112 Україна".
"Коли Україна не підтримала Ізраїль, це виглядало дуже дивно на міжнародній арені. Не можна проводити аналогії окупації Криму з ситуацією, яка відбувається в Ізраїлі... У парламенті дуже багато людей не підтримують позицію представників МЗС. Я думаю, що найближчим часом про це будуть офіційні заяви", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна висловила свою позицію щодо Ізраїлю і Палестини

Політик зазначив, що засуджує рішення прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, який заборонив міністрам країни здійснювати візити до країн, які проголосували проти Ізраїлю в Раді безпеки ООН, і проводити зустрічі з їх представниками.
"Я засуджую Нетаньягу за подібні речі. Цей візит був не тільки Гройсмана. Я теж був членом делегації цього візиту. Скасували не тільки поїздку, а й розірвали певні функції відносин... За моєю інформацією, Гройсман намагався переконати окремих осіб, щоб Україна утрималася під час цього голосування", - зазначив він.

23 грудня Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, в якій йдеться про те, що створення Ізраїлем поселень на окупованій палестинській території не має юридичної чинності і порушує міжнародне право. Її підтримали 14 членів Радбезу, зокрема Україна. США, які раніше блокували подібні проекти, утрималися. Автори документа - Малайзія, Нова Зеландія, Сенегал і Венесуела.

Після голосування прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу скасував запланований візит українського прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і заборонив міністрам візити в Україну в зв'язку з підтримкою резолюції щодо єврейських поселень у Палестині в Раді Безпеки ООН.

Зараз ви читаєте новину «Багато народних депутатів не підтримують позицію МЗС щодо Ізраїлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі