пʼятниця, 11 березня 2011 14:21

Азаров хоче закривати заправки, які "деруть шкіру"

Азаров хоче закривати заправки, які "деруть шкіру"

Уряд може ввести в дію механізм закриття автозаправок, які необґрунтовано підвищують ціни на бензин. Про це на прес-конференції сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

"У США діє закон, за яким антимонопольні органи у разі перевищення ціни, встановленої у ринковій економіці, мають право закрити заправку – опечатати її. Ми подумаємо, чи не варто нам вдатися до такого американського ринкового механізму. У нас більше, ніж достатньо, заправок. Якщо хтось почне гратися, можна таку міру застосувати. Інакше підходити не можна. Особливо якщо врахувати, що маржа інколи почала зашкалювати", - наголосив він.

Азаров зазначив, що 60 % нафтопродуктів на українському ринку є імпортними, що призводить до залежності від цін на нафту на світових ринках.

За словами прем'єра, за останній час ціна на нафту у світі значно підвищилась, тому піднялася ціна на імпортні нафтопродукти.

Голова уряду пообіцяв, що Кабмін проведе антимонопольне розслідування щодо компаній, які одночасно піднімають ціни на пальне, виходячи за рамки встановленого коридору. "Як тільки ми будемо впевнені, що зможемо уникнути дефіциту бензину, будемо проводити зовсім іншу політику по відношенню до тих, хто зараз грається із урядом та людьми. Ми їх поки усно попереджуємо, розмовляємо з ними. Але нам потрібен важіль", - пояснив урядовець.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче закривати заправки, які "деруть шкіру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі