вівторок, 17 липня 2007 09:03

Аварія потягу на Львівщині: 14 населених пунктів у зоні ураження

 
З району аварії потягу, що перевозив фосфор, евакуйовані 815 осіб (дані на 8.30), повідомляє прес-служба Міністерства з питань надзвичайних ситуацій України.

Жителі залишають населені пункти за власним бажанням. "Наразі поки що відсутня загроза, у зв"язку з якою необхідна примусова евакуація", - сказав прес-секретар МНС у Львівській області Павло Василенко."Ситуація зараз повністю знаходиться під контролем", - додав він.

За словами Василенка, в медичні заклади звернулися 19 осіб. Трьох чоловікуже відпустили додому. Лікарями надається необхідна медична і консультативна допомога.

У 16.55 16 липня в Буському районі на перегоні Красноє - Ожидов зійшли з рейок і перекинулися 15 цистерн з жовтим фосфором товарного потягу N2005 (усього в складі потягу було 58 вагонів). Цистерни слідували зі станції Аса (м. Джамбул, Казахстан) на станцію Оклекса (Польща).

У результаті витоку фосфора загорілися 6 цистерн.

Через сходження цистерн пошкоджено 50 м залізничного полотна, близько 100 м контактної мережі і 3 опори.

Під час гасіння пожежі утворилася хмара з продуктів горіння (зона зараження близько 90 кв. км). У зону зараження потрапили 14 населених пунктів Буського району й окремі території Радехівського і Бродовського районів Львівської області.

У 22.29 у понеділок пожежа була ліквідована. В результаті пожежі продуктами горіння отруїлися 16 чоловік, з яких 13 - в стані важкого і середнього ступеня складності госпіталізували у військовий медичний клінічний центр Західного оперативного командування в м. Львові.

Проведено позачергове засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС. З 6 населених пунктів Буського району тимчасово відселено близько 800 жителів.

До ліквідації наслідків надзвичайної ситуації привернуто 450 чоловік особового складу і 80 одиниць техніки, зокрема від МНС 125 чоловік і 30 одиниць техніки, від Мінтрансу 30 чоловік і 7 од. техніки (6 пожежних потягів), від МВС 220 чоловік і 30 од. техніки, та МОЗ 25 чоловік і 9 од. техніки.

На місці події працює віце-прем"єр-міністр України Олександр Кузьмук і оперативна група МНС України на чолі з першим замміністра Антонцем, пише Интерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Аварія потягу на Львівщині: 14 населених пунктів у зоні ураження ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі