вівторок, 17 липня 2007 08:24

На Львівщині евакуюють села поблизу аварії потягу з фосфором

У Львівській області проводиться евакуація населення з району, де напередодні увечері перекинулися і загорылися 11 (за іншими даними 15 ) вагонів з рідким жовтим фосфором.

Львівська влада виділили для евакуації десяток автобусів. Проте жителі п"яти сіл відмовляються залишати свої житла, тому поки вдалося зібрати людей лише на один автобус, в основному це діти. Їх з батьками вивозять подалі від небезпечного місця.

Примусової евакуації населення не буде, запевняють рятувальники МНС і львівська влада, проте ніхто не знає і не може передбачати наслідків аварій.

Чотири рятувальники МНС України постраждали в ході ліквідацій пожежі. Потерпілі опинилися на місці події першими, тепер вони знаходяться в реанімації.

До півночі вдалося згасити вогонь на семи цистернах. Робота по гасінню ускладнена тим, що гасити фосфор водою не можна, оскільки він виділяє отруйний газ.

На місце події в підкріплення декільком десяткам пожежних  частин, викликаним з довколишніх районів Львівської області, прибули 150 працівників внутрішніх військ.

Створений штаб з ліквідації аварії, його очолив віце-прем"єр Олександр Кузьмук.

Аварія товарного потягу з рідким жовтим фосфором сталася близько 17:20 біля станції Ожидов у Бузькому районі за 80 кілометрах на схід від Львова. Причини події поки не з"ясовані.

Жовтий фосфор вражає кістки, мозок людини, викликає некроз печінки. Його смертельна доза - десята частка грама.

За матеріалами ИТАР-ТАСС
Зараз ви читаєте новину «На Львівщині евакуюють села поблизу аварії потягу з фосфором». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі