вівторок, 12 серпня 2014 14:59

Армії не вистачає санітарних машин та вертольотів

Армії не вистачає санітарних машин та вертольотів

 

90% евакуацій поранених в зоні АТО здійснюються бойовими вертольотами, так як у армії відсутні спеціалізовані медичні вертольоти. Крім цього військовим бракує і броньованого санітарного автотранспорту.

Про це сьогодні на брифінгу заявив Віталій Андронатій директор військово-медичного департаменту Міністерства оборони

Військові замовили санітарні бронемашини на українських заводах ,але поки їх не склали користуються неброньованими санітарними авто та швидкими допомогами, які виділили у міністерстві оборони.

"Просування вже є, зараз проходить державні випробування медичний БТР-4, які виготовляються на заводах броньовані автомобілі, які можуть захистити і персонал, і поранених. Некоплект санітарних машин у військах в мирний час становив 560 авто, а зараз у кілька разів більше", - розповів Андронатій.

Також, він розповів ,що підрозділи повністю забезпечують медикаментами та кровоспинними препаратами. Проблеми є тільки у підрозділах .які знаходяться у оточенні.

"Є комплект медикаментів, які поставляються у військові частини згідно з нормативами, допомагають і волонтери, тому в деяких підрозділах утворився такий запас медикаментів, що коли я дзвоню начмеда 72-ї бригади і питаю, як у нього стан забезпечення, то чую у відповідь: Будь-яка районна лікарня позаздрить", - розповів директор департаменту.

Нагадаємо, на львівській митниці стоїть санітарний вертоліт Ка 226, якого купили ще у 2008 році. Сьогодні належить Львівській одлбдержадміністрації. Знаходиться на площадці зберігання у запакованому вигляді. Для того щоб його зібрати потрібно 750 - 760 тисяч доларів. Вертоліт може перевозити до 6-ти пасажирів і кілька нош із медичним обладнанням.

Зараз ви читаєте новину «Армії не вистачає санітарних машин та вертольотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі