субота, 06 березня 2010 11:01

Японська принцеса боїться ходити в школу через однокласників

Японська принцеса боїться ходити в школу через однокласників

Восьмирічна спадкоємця японського престолу, донька принца Нарухіто, відмовилася відвідувати школу. Принцеса Аїко пояснила небажання ходити на заняття поведінкою своїх однокласників.

Як вдалося дізнатися журналістам, в понеділок, 1 березня, принцеса відчула себе погано після повернення зі школи. Дівчинка скаржилася на почуття тривоги і біль у животі. За словами представників навчального закладу, Аїко налякав хлопчик, який несподівано вискочив з класу. Імовірно, інцидент міг нагадати їй гучну поведінку однокласників, які влаштували бійку в коридорі в минулому році.

Принцеса Аїко навчається в престижній початковій школі Гакусюін. Раніше в ЗМІ з"являлися повідомлення про те, що у дівчинки, можливо, є відхилення в розвитку. Так, журналісти припускали, що у принцеси спостерігаються прояви аутизму. Однак ці чутки не отримали офіційного підтвердження. Мати Аїко, принцеса Масако, протягом декількох років страждає від депресії, причини якої не розголошуються.

Після народження принцеси Аїко японська імператорська родина втратила надію на передачу трону по чоловічій лінії. У сім"ї не народжувалися діти чоловічої статі з 1965 року. Якщо японський парламент не прийме закон, згідно з яким трон зможе успадковувати жінка, лінія імператорської династії може перерватися після смерті батька Аїко, спадкоємця престолу принца Нарухіто.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Японська принцеса боїться ходити в школу через однокласників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі