пʼятниця, 21 грудня 2007 09:04

Японці вибрали робота року

Японці вибрали робота року
У Японії повідомили результати конкурсу Робот року, гран-прі в якому дістався промисловій системі роботи з харчовими продуктами та лікарськими препаратами. Така система за допомогою робо-рук може 24 години на добу обробляти 120 предметів, що надходять конвейєром. До того ж, пластик у цій системі не вимагає мастила і стійкий до миючих засобів, що містять кислоту.

У рамках конкурсу також був обраний Кращий робот 2007 року – ним став автомат компанії Matsushita Electric Works, призначений для взяття зразків крові у пацієнтів і виконання кур"єрських завдань у масштабах клініки.

Також необхідно відзначити робота Miuro, який програє музику, що отримується по бездротовій мережі від плейєра чи комп"ютера, переміщаючися слідом за господарем з кімнати в кімнату. Він став лауреатом конкурсу.

Спеціальна премія журі дісталася високоточній хірургічній системі, а звання кращого компоненту для робота отримав міні-привід для роботів, розроблений компанією Harmonic Drive Systems, повідомляє Кореспондент.

Зараз ви читаєте новину «Японці вибрали робота року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі