четвер, 19 січня 2023 06:50

Аномалія на Водохреще: синоптики оновили прогноз на 19 січня

Аномалія на Водохреще: синоптики оновили прогноз на 19 січня
Температура у західних та східних областях вночі коливалася від -1°С до +4°С. Фото: pixabay.com

19 січня в Україні пануватиме аномально тепла й хмарна погода.

Водночас у Карпатах і на Закарпатті випаде значний дощ та мокрий сніг, повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

У західних та Житомирській областях помірний дощ подекуди переходитиме в мокрий сніг. У Карпатському регіоні очікуються значні опади, а у східних та Сумській областях пройде невеликий дощ та мокрий сніг. На решті території буде без істотних опадів.

Вітер південний, в західних областях з переходом у північно-західний, 7-12 м/с. У північно-східних, більшості центральних та південних областей пориви досягатимуть 15-20 м/с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карпати охопив зимовий шторм: фото потужної хуртовини

Температура у західних та східних областях вночі коливалася від -1°С до +4°С. Вдень там потепліє до +3...8°С. На решті території країни буде +6...11°С, а на півдні у межах +12...17°С.

На Київщині буде хмарно, без істотних опадів. Південний вітер сягатиме 7-12 м/с. Температура по області вдень становитиме +6...11°С. У Києві вдень буде +8...10°С.

У Харкові зафіксували одне з найгарніших метеорологічних явищ цієї зими. Світлини кристалічної паморозі опублікував 8 січня харківський синоптик Ігор Кібальчич.

Кристалічна паморозь листоподібна утворюється у безвітряну морозну погоду за рахунок великої різниці температури підстильної поверхні та нижнього шару повітря.

Зараз ви читаєте новину «Аномалія на Водохреще: синоптики оновили прогноз на 19 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі