субота, 17 червня 2023 19:51

Англійська мова отримає в Україні новий статус

Англійська мова отримає в Україні новий статус
Англійська мова отримає статус мови міжнародного спілкування. Фото: Pexels

Кабмін готує проєкт закону, який закріпить англійську як мову міжнародного спілкування.

Напрацьовують рішення щодо доступного вивчення англійської для всіх охочих, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

"Україна відкрита для світу. Паралельно з інтеграцією України в ЄС посилюємо співпрацю з міжнародною спільнотою. Разом з цим зростає потреба в людях зі знанням англійської мови. Її вивчення має стати більш доступним для українців. Провели нараду з цього питання за участі Мінцифри та Мінкульту. Готуємо проєкт закону, який, зокрема, закріпить англійську як мову міжнародного спілкування", – вказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд схвалив Концепцію безпеки закладів освіти: що зміниться

Після перемоги розпочнеться масштабний проєкт відновлення України. Очікується прихід іноземних компаній та інвесторів. Англійська мова відкриває широкий доступ до знань, ринку праці, інформаційних та культурних продуктів, вищої заробітної плати. Українці мають отримати ці переваги. Це допоможе затвердженню України як регіонального лідера.

Українська влада в листі про наміри до керівництва МВФ (Меморандумі) зобов'язалася реформувати систему пенсійного та соціального забезпечення.

Реформи відбудуться після комплексних реформ у соціальній політиці. Про це йдеться у Меморандумі із МВФ.

Реформи включатимуть покращення адресності та перевірки потреби соціальної допомоги відповідно до концепції соціальної політики.

Зараз ви читаєте новину «Англійська мова отримає в Україні новий статус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі