неділя, 18 серпня 2024 20:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики припустили, коли РФ може спробувати відбити територію Курщини, яку контролюють ЗСУ

Аналітики припустили, коли РФ може спробувати відбити територію Курщини, яку контролюють ЗСУ
Операція ЗСУ в Курській області, внаслідок якої було захоплено багатьох населених пунктів, стала ганьбою для російської армії. Фото: Громадське

Операція ЗСУ в Курській області, внаслідок якої було захоплено багатьох населених пунктів, стала ганьбою для російської армії.

Втім, армія РФ може спробувати відбити територію, яку контролюють українські військові. Про це йдеться у матеріалі The Times.

Автори статті припускають, що росіяни можуть зібратися для здійснення контрнаступу в цьому регіоні та спробують повернути захоплені Україною території до кінця жовтня цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Естонський міністр назвав плюси та мінуси ймовірного просування ЗСУ до Курська

"Передбачається, що Росія контратакує під Курськом до настання зими наприкінці жовтня. Західні аналітики сходяться на думці, що українці не захочуть намагатися утримати всі позиції, які вони захопили", - йдеться у матеріалі.

Зазначається: яким чином не закінчилася би операція українських військових у Курській області, вона стала тріумфом для України і ганьбою для РФ. Адже російські війська лише за кілька тижнів втратили 15 тис. одиниць бронетехніки і 6 тис. танків та були змушені розгорнути старі танки Т-54 - 70-річну модель, списану понад 40 років тому.

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському про ситуацію на фронті.

Також головком розповів про операцію Сил оборони у Курській області. Зокрема, доповів про зміцнення позицій українських сил у Курській області та розширення стабілізованої території.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики припустили, коли РФ може спробувати відбити територію Курщини, яку контролюють ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі