субота, 17 серпня 2024 14:42

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ зміцнили позиції на Курщині: Сирський доповів Зеленському про ситуацію на фронті

ЗСУ зміцнили позиції на Курщині: Сирський доповів Зеленському про ситуацію на фронті
Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському про ситуацію на фронті. Фото: ОП

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доповів президенту Володимиру Зеленському про ситуацію на фронті.

Також головком розповів про операцію Сил оборони у Курській області. Про це глава держави повідомив у Telegram.

Зеленський повідомив, що Сирський доповів про Торецький та Покровський напрямки. За даними головнокомандувачів, ситуація там контрольована.

"Українські воїни та підрозділи роблять усе для знищення окупанта та відбиття десятків російських штурмів на добу", - зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українським війська не вдалося просунутись у Бєлгородській області РФ - ISW

Друга тема - Курська операція. Сирський доповів про зміцнення позицій українських сил у Курській області та розширення стабілізованої території.

"На сьогоднішній ранок є поповнення обмінного фонду для нашої держави. Дякую всім солдатам і командирам, які беруть російських військових у полон і цим наближають звільнення наших воїнів та цивільних, які утримуються Росією", - заявив Зеленський.

Також Сирський та Зеленський обговорили постачання зброї. Йде робота над новими пакетами підтримки для держави від партнерів, визначаються пріоритетні напрямки.

"Головне - обмеження російського наступального потенціалу і наша далекобійність. Готуємо відповідні доручення українським дипломатам", - наголосив глава держави.

Україна та Росія планували цього місяця відправити делегації у столицю Катару Доху для переговорів.

Могли укласти "історичну угоду", яка б припинила удари по енергетиці та енергетичній інфраструктурі з обох сторін. Про це з посиланням на дипломатів, знайомих з ходом переговорів, пише The Washington Post.

Журналісти зазначають, що непрямі переговори, в яких катарці виступали в ролі посередника і зустрічалися окремо з українською і російською делегаціями, були зірвані через несподіване вторгнення України в Курську область РФ.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ зміцнили позиції на Курщині: Сирський доповів Зеленському про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі