вівторок, 06 вересня 2022 08:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Аналітики ISW проаналізували ситуацію на півдні – карта бойових дій

Південна вісь для росіян є однією з ключових, однак там окупанти стикаються з посиленими атаками з боку Збройних сил України. Зараз ціллю для ворога є утримати позиції на передовій та убезпечити тилові райони від українських ударів.

5 вересня російські війська завдали ракетних ударів по Миколаєву та обстріляли лінію зіткнення в Миколаївській області, повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW у своєму звіті за підсумками минулої доби.

"Українські джерела повідомляли про потужні обстріли Нікополя та інших населених пунктів Дніпропетровської області, включно з ракетним ударом по Кривому Рогу. Водночас російська ППО збила український безпілотник над Євпаторією в Криму", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ ЗСУ на півдні відчутно руйнує потенціал Росії – ISW

Автор: ISW
  Мапа бойових дій на півдні та аналіз ситуації в регіоні
Мапа бойових дій на півдні та аналіз ситуації в регіоні

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: свіжа карта бойових дій на 5 вересня

Учора російські війська не проводили жодних підтверджених наземних атак на заході Запорізької області та продовжували регулярні обстріли вздовж лінії фронту в області. Водночас загін спецназу ГУР провів обмежену спецоперацію в окупованій Росією Кам'янці-Дніпровській, на захід від Енергодара та на південному березі Каховського водосховища.

У ГУР зазначили, що загін спецназу знищив і суттєво пошкодив російські бази в цьому районі, зокрема, будівлю, де російські війська готувалися до проведення фіктивних референдумів, і базу Федеральної служби безпеки Росії, яка нібито охороняла штаб "референдуму".

"Геолокаційні супутникові знімки підтверджують повідомлення ГУР і показують велику пожежу в Кам'янці-Дніпровській", – додають аналітики.

Російський ворог продовжує вчиняти протиправні дії та розміщує особовий склад і військову техніку у дитячих садках (Верхній Рогачик), храмах московського патріархату (Червоний Маяк) у Херсонській області, а також використовує Святотроїцький храм у Малій Комишувасі Харківської області як польовий госпіталь. Зберігається загроза масованих авіаційних та ракетних ударів по об'єктах військової та цивільної інфраструктури на всій території України.

Зараз ви читаєте новину «Аналітики ISW проаналізували ситуацію на півдні – карта бойових дій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі