субота, 26 серпня 2023 08:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Американський генерал відповів на критику українського контрнаступу

Американський генерал відповів на критику українського контрнаступу
Генерал армії США у відставці Бен Годжес відповів на критику контрнаступу ЗСУ Пентагоном. Фото: bukinfo.com.ua

Українські війська поступово роблять тимчасово окупований Крим непридатним для військ РФ.

Так вважає колишній командувач армією Сполучених Штатів Америки в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес. Про це він написав у Twitter.

Американський генерал, зокрема, прокоментував статтю The Wall Street Journal про розбіжності між Києвом і Вашингтоном у питанні стратегії контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генерал Годжес пояснив, чи готові США до війни з Росією

"Пентагон говорить про багатодоменні операції, але їх критика напрочуд одновимірна. ЗСУ дійсно проводять такі операції. Контрнаступ ‒ це більше, ніж наземна атака. Військово-морські сили ЗСУ володіють ініціативою і поступово роблять Крим непридатним для ВМФ, ВПС і ППО Росії", ‒ зазначив Годжес.

Окрім того, він відреагував на слова голови Об'єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі про те, що українські сили зламали першу лінію оборони РФ на півдні.

"Наземний штурм ‒ це тільки частина контрнаступу. Українські сили майстерно виконують багатодоменні операції, атакуючи орків в глибину, в усіх напрямках. Ліквідація радарів і ППО, порушення логістики, знищення штабів і артилерії, нанесення ударів по цілях в глибині Росії. І все це одночасно", ‒ додав Годжес.

Чорноморський флот РФ міг би втекти з Криму, а півострів загалом можна успішно демілітаризувати. Але для цього Україні потрібна далекобійна зброя, вважає колишній командувач американських сил в Європі генерал у відставці Бен Годжес.

Адміністрація президента Джо Байдена все ще не погоджується надавати Україні ракети великої дальності ATACMS. Білий дім не переконали ні тиск з боку американських законодавців, ні прохання уряду в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Американський генерал відповів на критику українського контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі