середа, 16 липня 2008 13:33

Американські ЗМІ опублікували список ненадійних банків

Американському телеканалу ABCNews вдалося дістати список банків, найбільш близьких до розорення.

При складанні рейтингу використовувався так званий "Техаський коефіцієнт", який є відношенням банківських активів і резервів до безнадійних кредитів. У випадку якщо коефіцієнт перевищує 100 пунктів, банк з великою часткою вірогідності може розоритися.

Першим в рейтингу ненадійних американських банків виявився ANBFinancialNationalAssociation, "техаський коефіцієнт" якого складає 334 пункти. На початку року цей банк вже оголосив про банкрутство і пізніше був куплений одним з банків Луїзіани. Другий рядок зайняв ColoradoFederalSavingsBank, що набрав 244,8 пункти. За словами президента фінансової організації Ренді Іліча (RandyIlich), банк нещодавно змінив власника, що додало до його активів близько 10 мільйонів доларів. Не виключено, що коефіцієнт міг змінитися.

Третю позицію в списку зайняв EasternSavingsBank з коефіцієнтом 222,7 пункти. Цей коефіцієнт означає, що безнадійні кредити банку більш ніж в два рази перевищують його активи. IntegrityBank зайняв четверте місце в рейтингу ненадійних банків, а його коефіцієнт склав 191,6 пункти. Замикає п"ятірку ненадійних банк Ameribank - 153,7 пункти.

Як уточнює ABCNews, список складався за тим же принципом, що і FDIC, проте підрахунком "техаського коефіцієнта" і збором даних про банки займалася дослідницька компанія ResearchAssociatesofAmerica. При цьому наголошується, що високе значення коефіцієнта не є гарантією швидкого розорення фінансової організації.

Аналогічний список складається Федеральною корпорацією страхування депозитів США (FDIC) і включає найменування 90 фінансових організацій країни. Очолили список банки в штатах Колорадо, Меріленд, Джорджія і Каліфорнія.

Зараз ви читаєте новину «Американські ЗМІ опублікували список ненадійних банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі