понеділок, 23 лютого 2009 16:15

Албанія готова розмістити у себе елементи американської ПРО

Албанія готова розмістити у себе елементи американської ПРО
У США в питанні розміщення елементів ПРО в Європі з"явився ще один союзник - Албанія заявила про готовність надати для цього свою територію, якщо Вашингтон звернеться з таким проханням.

"Поки конкретна пропозиція від США з цього питання не надходила. Якщо американська влада звернеться до нас з таким проханням, Албанія як країна-член НАТО і стратегічний партнер США дасть на це згоду", - з таким коментарем виступив прем"єр країни Салі Беріша.

Таким чином він відреагував на статтю в американській газеті The International Herald Tribune, де стверджувалося, що США можуть вибрати Албанію як альтернативний варіант розміщення третього позиційного ПРО США у разі відмови Польщі і Чехії прийняти його на своїй території.

Нагадаємо, колишня адміністрація Білого дому планувала розмістити до 2013 року десять ракет-перехоплювачів в Польщі, а також радар в Чехії, пояснюючи це необхідністю захисту від передбачуваної ракетної загрози з боку Ірану.

Росія побоюється, що ці системи загрожуватимуть її безпеці.

Раніше в лютому США заявили, що можуть відмовитися від планів розміщення ПРО в Європі, якщо Росія умовить Іран згорнути ядерну програму. Днями глава російського МЗС Сергій Лавров повідомив, що в Москві розраховують наочно обговорити питання про озброєння, у тому числі і ПРО, але після того, як в США сформується команда і пройде "ревізія" стану справ в цій області, передає РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Албанія готова розмістити у себе елементи американської ПРО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі