пʼятниця, 07 березня 2014 00:10

Активісти закликали США підтримати Україну військовою присутністю

Активісти закликали США підтримати Україну військовою присутністю
Фото: www.radiosvoboda.org

Учора, 6 березня, біля будівлі посольства США у Києві відбувся мітинг з вимогою до уряду Сполучених Штатів захищати суверенітет і територіальну цілісність України військовим, а не лише дипломатичним методом.

Про це Gazeta.ua повідомив організатор акції, координатор антикорупційної громадської ініціативи "Святошинські робінгуди" Микола Єременко.

Учасники мітингу нагадали владі США, що відповідно до Будапештського меморандуму 1994 року Україна відмовилась від третього за своїми розмірами у світі арсеналу ядерної зброї. Америка у свою чергу взяла на себе роль гаранта безпеки України.
 
На думку учасників акції, нинішня ситуація в Криму засвідчила, що наддержави просто обдурили Україну, а гарантії Заходу без'ядерним країнам щодо безпеки "не варті паперу, на якому вони підписані".
 
"Це означає, що право на володіння ядерною зброєю мають всі держави, оскільки вона стала єдиною гарантією безпеки та суверенітету", - наголосив Єременко.

Нагадаємо, Міністерство оборони США повідомило, що американський есмінець "Тракстон", на борту якого перебуває близько 300 моряків, в четвер вранці подався від берегів Греції в Чорне море.

Водночас, за словами американців, відвідування есмінцем Чорного моря не пов'язане з недавнім вторгненням Росії в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Активісти закликали США підтримати Україну військовою присутністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі