неділя, 07 травня 2023 16:48

Активісти випровадили з Лаври митрополита РПЦ під вигуки "Онуфрія на обмін"

Активісти випровадили з Лаври митрополита РПЦ під вигуки "Онуфрія на обмін"
Активісти зустріли митрополита РПЦ в Україні Онуфрія біля Лаври. Фото: скріншот з відео

У суботу, 6 травня, митрополит Російської православної церкви в Україні Онуфрій провів службу у храмі Києво-Печерської Лаври.

Коли Онуфрій разом зі свитою виходив з території храма, на нього вже чекали активісти. На відео, яке опублікував активіст Андрій Смолій, можна побачити, як Онуфрій сідає в автівку під вигуки натовпу "Онуфрія на нари" та "Онуфрія на обмін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПЦУ прокоментували виправдання Онуфрія щодо російського паспорта

Особи, що його супроводжували, відтісняли присутніх біля Лаври від митрополита.

У Московській церкві назвали це "провокацією" від "учасників незаконно мітингу". На місці проведення акції була присутня поліція діалогу.

Представник Російської православної церкви в Україні, митрополит Онуфрій (Орест Березовський) має російський паспорт. Про це йдеться у журналістському розслідуванні Михайла Ткача. Журналісти знайшли російські паспорти у більш ніж 20 служителів РПЦ в Україні.

Після оприлюднення розслідування Онуфрій заявив, що не вважає себе громадянином Росії. Однак визнав, що раніше мав російський паспорт, якого нібито позбувся.

Зараз ви читаєте новину «Активісти випровадили з Лаври митрополита РПЦ під вигуки "Онуфрія на обмін"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі