пʼятниця, 19 лютого 2021 10:48

"Якщо хвороба прогресуватиме, проживу максимум рік" - учаснику бойових дій і поліцейському потрібне лікування за кордоном

Автор: Фото надане Сергієм Бузуляком
  У 37-річного Сергія Бузуляка із Кропивницького виявили бічний аміотрофічний склероз - це невиліковна генетична і прогресуюча хвороба. Її розвиток зупиняють стовбуровими клітинами в Німеччині.
У 37-річного Сергія Бузуляка із Кропивницького виявили бічний аміотрофічний склероз - це невиліковна генетична і прогресуюча хвороба. Її розвиток зупиняють стовбуровими клітинами в Німеччині.

У 37-річного Сергія Бузуляка із Кропивницького виявили бічний аміотрофічний склероз - це невиліковна генетична прогресуюча хвороба. Її розвиток можна зупинити за допомогою стовбурових клітин. Експериментальне лікування проводять в Німеччині.

"Все почалося 2 роки тому, коли в мене відмовили ноги. Лікарі довго не могли виявити причину. Діагноз встановили в столичному госпіталі. Уже ослабли руки, важко навіть тримати ложку. Пересуваюся за допомогою спеціальних бандажів для ніг. Якщо хвороба прогресуватиме, проживу максимум рік. Будуть проблеми з мовою, диханням, голосом, ковтанням, жуванням. Допомогти можуть в клініці Мюнхена. Розвиток хвороби зупиняють за допомогою стовбурових клітин. Люди живуть і по 20 років. Але треба направлення від міністерства охорони здоров'я. Мені відмовили не лише у фінансуванні, бо немає такої програми, а й у документальному супроводі. Ми попросили німецьких лікарів, щоб прислали виклик і рахунок на оплату. Щоб була гарантія, що візьмуть мене на лікування. Ще дзвонили з якоїсь столичної клініки. Пропонують у них лікування і теж стовбуровими клітинами. Волонтери хочуть переконатися, чи правдива ця інформація", - розповів Gazeta.ua Сергій Бузуляк.

Служив старшим інспектором відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції Кіровоградщині. Є учасником бойових дій в зоні ООС. 2014 року на Донеччині загинув його молодший брат-спецпризначенець 27-річний Анатолій.

"Мої діти служили Батьківщині. Але держава оцінила життя Толі орденом "За мужність", а втрату здоров'я Сергія своєю байдужістю. Допомагають лише волонтери й небайдужі люди. Сину потрібне лікування в Німеччині, щоб продовжити його життя, щоб він бачив, як ростуть його троє діток", - говорить мати Галина Бузуляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це єдиний шанс врятувати мою дитину" - мати благає про допомогу на лікування дочки

Реквізити для допомоги:
карта Приватбанку: 4731 2196 1268 5234 - мати Сергія Бузуляк Галина Дмитрівна.

Зараз ви читаєте новину «"Якщо хвороба прогресуватиме, проживу максимум рік" - учаснику бойових дій і поліцейському потрібне лікування за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі