понеділок, 15 червня 2009 21:15

Акції протесту в Ірані розганяють кулями. Є жертви...

Акції протесту в Ірані розганяють кулями. Є жертви...
У Ірані на акції протесту прихильників кандидата-реформатора Міру Хосейна Мусаві убитий один з мітингуючих. Про це повідомляють західні ЗМІ, зокрема, ВВС з посиланням на очевидців подій. За інформацією іранського телеканалу Press TV, в районі проведення мітингу періодично чутна стрілянина. Є поранені.

Цю інформацію підтверджує "Інтерфакс" з посиланням на очевидців: декілька співробітників служб безпеки відкрили вогонь по групі маніфестантів і смертельно ранили одного з них.

У самому центрі Тегерана на проспекті Азаді всупереч забороні влади в понеділок зібралися сотні тисяч прихильників Мусаві. Демонстранти вимагали повторного проведення президентських виборів в Ірані. До вечора їхня кількість не тільки не зменшилась, але продовжувала рости з кожною годиною. Згідно з даними французьких журналістів з Тегерана, які посилалися на іранських поліцейських, вона досягла півтора-двох мільйонів людей.

Лідер іранської опозиції Мір Хосейн Мусаві, оголошений програвшим на президентських виборах, приєднався до масового мітингу, кинувши тим самим виклик уряду, відзначає ВВС. Мусаві заявив, що готовий взяти участь в нових виборах. Це була його перша поява на публіці з п"ятниці, коли відбулося голосування.

Сам Ахмадінежад, переобраний на другий термін, наполягає на тому, що вибори пройшли чесно і справедливо. Протести проти підсумків голосування він порівняв з "безладами після футбольного матчу", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Акції протесту в Ірані розганяють кулями. Є жертви...». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі