середа, 20 вересня 2023 14:41

Як з користю використати пральну машину за відсутності світла: цікавий трюк

Як з користю використати пральну машину за відсутності світла: цікавий трюк
На період відключення світла замість холодильника можна використати пральну машину. Фото: Pixabay

Через ракетні обстріли з боку Росії, минулої осені та зимою українці жили в умовах постійних відключень світла.

Про нові атаки попереджають вже упродовж кількох місяців. Тому краще свої сподівання про життя в осінньо-зимовий період з електрикою підкріпити конкретними приготуваннями до можливих блекаутів. Зокрема, є один чудовий трюк, який допоможе зберегти продукти довше свіжими без холодильника за допомогою пральної машини, пише SlashGear.

Ключовою проблемою під час відсутності світла є збереження продуктів харчування, оскільки без електрики холодильник швидко втрачає холод всередині і не може виконувати своїх функцій. Але вирішити цю проблему можна завдяки пральній машині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зарядити смартфон за відсутності електроенергії: чотири способи

Для цього потрібно засипати барабан пральної машини льодом і викласти на нього продукти, тоді вони можуть залишатися свіжими триваліший час, ніж у холодильнику, оскільки металевий барабан допоможе втримати прохолоду протягом тривалого часу, а заразом буде вирішена проблема танення льоду. Адже тала вода збиратиметься в машинці, яка згодом виведе її до каналізаційних стоків.

Особливо добре такий метод підійде для тих, у кого пральна машина стоїть у найпрохолоднішому місці чи підвалі. Таким чином, холод утримуватиметься ще довше.

Новий опалювальний сезон не буде легким, проте українські енергетики краще готові до майбутніх викликів через потенційне повторення російського ракетного терору.

Операторами систем розподілу підготовлені графіки відключень, якщо раптом атаки росіян та пошкодження будуть такими, що доведеться впроваджувати ці графіки. Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Вона розповіла, що зараз робиться все необхідне для якіснішої підготовки до наступного опалювального сезону.

Зараз ви читаєте новину «Як з користю використати пральну машину за відсутності світла: цікавий трюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі