четвер, 20 серпня 2009 15:18

Як відсвяткувати день Незалежності у Києві

Як відсвяткувати день Незалежності у Києві

У Києві завершується підготовка до святкування 18-ї річниці Дня Незалежності. Нині Хрещатик вбирають прапорами та святковою ілюмінацією.

Окрім традиційних офіційних заходів, в столиці у вихідні стартує низка спортивних - вітрильна регата, кубок із вейкбордингу та "Естафета Незалежності".

Так, 23 серпня на Майдані Незалежності за участю перших осіб держави, піднімуть український прапор та пройде покладання квітів до пам"ятників визначних діячів.

24 серпня відбудуться молебні за Україну та її народ у Софії Київській та інших столичних храмах.

Також пройде традиційний військовий парад. Однак, важка бронетехніка Хрещатиком не їздитиме, її виставлять для показу на Хрещатику від Майдану до Європейської площі.

На головній площі столиці відбудеться святковий концерт за участю молодих українських виконавців та відкриття найбільшого у світі квіткового годинника на схилі вул. Інститутської.

У Печерському ландшафтному парку пройде виставка квіткових композицій "Казковий світ".

Тим часом на Андріївському узвозі відбудеться щорічний ярмарок виробів народних майстрів.

Для прихильників спорту в святкові вихідні розпочнеться міжнародна київська регата вітрильників, кубок світу з вейкбордингу та молодіжна "Естафета незалежності".

Увечері на киян та гостей столиці чекатиме святковий феєрверк.

Як відомо, напередодні Дня Незалежності у центрі столиці буде закрито рух усіх видів транспорту. Водночас у святковий день рух громадського транспорту буде подовжено до першої години ночі.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Як відсвяткувати день Незалежності у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі