пʼятниця, 28 квітня 2017 15:46

Як великі компанії стають енергоефективними

Енергетична незалежність держави починається із впровадження енергоефективних проектів. Яскравим прикладом цього є квадрогенераційний завод "Системи компаній "Кока-Кола". Про це сказав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко під час відвідування цього новітнього комплексу. Він виробляє електроенергію, тепло, холод, вуглекислий газ. Така комплексність зумовлює високу економічну, технологічну та екологічну ефективність проекту.

  Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко під час відвідування квадрогенераційного заводу
Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко під час відвідування квадрогенераційного заводу

"Щоб досягти енергонезалежності, енергоефективними мають бути споживач та бізнес. Інвестиції бізнесу, великих компаній у власну енергоефективність - це суттєва допомога державі на шляху до енергонезалежності. І на рівні приватної домівки, і на рівні підприємства маємо прагнути енергоефективності, заощадження енергоресурсів та оптимізації господарювання", - сказав Геннадій Зубко.

Він зазначив, що квадрогенерація є найкращим прикладом ефективного використання енергії. Одночасно економлять кошти для підприємства і роблять екологічний проект. Роботу цієї компанії потрібно ставити в приклад і демонструвати в усіх регіонах країни.

"Компанія й надалі впроваджуватиме найсучасніші новітні технології для ефективного використання енергоресурсів і підвищення екологічної ефективності. Ми систематично продовжуємо інвестувати в Україну протягом останніх 25 років. Навіть у важкі часи. 2015 року інвестували 15 мільйонів доларів", - сказав Константінос Спанудіс, генеральний директор "Кока-Кола Беверіджиз Україна".

  Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко та генеральний директор "Кока-Кола" Константінос Спанудіс разом з працівниками компанії
Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко та генеральний директор "Кока-Кола" Константінос Спанудіс разом з працівниками компанії

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Набула чинності постанова, яка скасувала абонплату за газ

Відкриття одного робочого місця в компанії дає можливість створення ще 17 робочих місць.

Цього року компанія "Кока-Кола" в Україні святкує 25-річчя. Це один з перших великих іноземних інвесторів. За 25 років своєї діяльності вона інвестувала в українську економіку $490 млн.

  Завод "Кока-Кола"
Завод "Кока-Кола"

За результатами дослідження компанії GFK на основі офіційної статистики за 2015 рік, кожна 1 грн доданої вартості запустила мультиплікаційний ефект, який створив додатково 12 грн доданої вартості в економіці. Так, загальний ефект від діяльності компанії становить чверть відсотка ВВП за 2015 рік.

Зараз ви читаєте новину «Як великі компанії стають енергоефективними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі