субота, 22 жовтня 2022 20:30

Як підтримувати чистоту вдома: п'ять діючих лайфхаків

Як підтримувати чистоту вдома: п'ять діючих лайфхаків
Експерти радять перетворити прибирання в приємне проведення часу. Фото: pexels.com

Якщо у вас виникає почуття, що вдома завжди повний хаос, то є популярні способи для підтримки чистоти.

Експерти радять перетворити прибирання на приємне проведення часу. Як це зробити, читайте в матеріалі Gazeta.ua.

1. Всьому своє місце

Порядок – це розташування кожної речі на своєму місці. Якщо місця у речі немає, то це сміття. Тому підготуйте коробку або інше функціональне місце для всіх потрібних речей. Їх можна розділити на категорії, як-от, створити коробку для техніки і полицю для прикрас.

2. Непотріб – у сміття

Викидайте все, що не використовуєте мінімум рік. Ці речі вже точно не знадобляться, а лише захаращують приміщення.

3. 15 хв. на кут

Є цікава техніка прибирання. Ставте таймер на 15 хв. і приділяйте їх якомусь особливо захаращеному місцю. Навіть якщо прибирання не закінчене: лише 15 хв. Також не варто відволікатися – увесь цей час посвятіть тільки прибиранню. Вибираючи одне місце кожного дня, ви приберете навіть ті ділянки, які здавалися безнадійними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали п'ять продуктів, які не можна розігрівати

4. Генеральне прибирання

З порадами про наведення порядку не потрібно буде витрачати на генеральне прибирання цілий день. Однак воно має бути раз на тиждень. Генеральне прибирання включає в себе миття вікон і дзеркал, чищення сантехніки, перегляд одягу в шафі.

5. Прибирання з помічниками

Прибирання – це не жіночий обов'язок. Кожен має підтримувати чистоту.

Подовжувачі є універсальними речами, які необхідні для одночасного керування декількома пристроями. Однак не всі пристрої можна до них підключати. Якщо подовжувач використовувати неправильно або перевантажувати, він може становити небезпеку. Зокрема, це може стати причиною пошкодження пристрою, вимкнення електроенергії або навіть виникнення пожежі.

Насамперед перед купівлею обов'язково дізнайтеся максимальну потужність подовжувача. Також зверніть увагу на потужність пристроїв, які хочете вмикати в нього. Це варто зробити, аби не перевантажувати його.

Зараз ви читаєте новину «Як підтримувати чистоту вдома: п'ять діючих лайфхаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі