субота, 26 червня 2021 03:00

Як оригінально привітати іменинників 26 червня
6

26 червня День Ангела святкує Антоніна та Анна. Не забудьте привітати іменинників зі святом.

Іменини прирівнюють до другого дня народження. В цей день люди мають дякувати своєму ангелу-охоронцю, розповів Gazeta.ua Лаврентій Ян Жезіцький.

"Іменинники дякують за життя, за Божу благодать, за сім'ю та родину. Найкраще це прийти та помолитися в храмі Божому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Церковне свято 26 червня: кого сьогодні згадуємо

Ім'я Анна - це перше ім'я, яке з'явилося в біблійному писанні. Своїми коренями воно сягає в давньоєврейські цивілізації. Саме тому значення імені Анна в перекладі з івриту звучить як "помилувана Богом". У чоловічому варіанті воно звучить як Ханан.

За життя Анну веде Господь, тому що вона неймовірно везуча. У неї виходить все, що вона захоче, а мрії якимось неймовірним чином виконуються. Вона вміє бачити щастя в дрібницях, і кожен день для неї - радість.

Ім'я Антоніна має давньоруські корені, тому вважається православним. Але сьогодні ім'я досить популярне у греків і католиків. Імовірно походження імені Антоніна пов'язано з давньоримської династією Антоніїв. Це прізвище, яка є в імені Антоніна, утворене від слова "антао". В перекладі з стародавнього грецької мови це означає: "протистоїть", "сміливо вплутується в битву", "гідна нагорода", "відважна суперниця".

Вчені припускають, що ім'я Антоніна - це похідна форма від чоловічого Антонін. Але згадане ім'я має ще більш старі коріння, що зв'язують його з Антоном або Антонієм. Дослідники походження імені Антоніна допускають той факт, що це патронім або, іншими словами, форма по-батькові. Що могло означати, що Антоніна - донька людини на ім'я Антоній.

Привітання з Днем Ангела

Наче зіронька у небі,

Ви прекрасна повсякчас.

Антоніна, наша люба,

Завжди радуєте нас.

Хочем побажать сьогодні

В цей святковий для Вас час,

Море радості й кохання,

Поцілунок – ось для Вас!

***

Ангел твій зиму приносить,

І для тебе в небі просить:

Долю добру, незрадливу,

Ще й достатку цілу ниву,

У сім'ї любов та шану

Із днем ангела Анно!

Фото: ridna.com.ua

26 червня можна вирушати на збори суниці - раніше у такий час вона вже дозрівала. У народі свято називали Гречишниця, оскільки прийнято сіяти гречку. Ця культура вважалася дуже вередливою, а тому намагалися дотримуватися термінів посіву. Сіяти треба в курну, суху або піщану землю при ясній і сонячній погоді.

Зараз ви читаєте новину «Як оригінально привітати іменинників 26 червня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі