понеділок, 28 вересня 2009 12:28

"АероСвіт" та ізраїльську авіакомпанію підозрюють у змові

"АероСвіт" та ізраїльську авіакомпанію підозрюють у змові
Антимонопольний комітет Ізраїлю застосує санкції до авіакомпанії El Al через завищені ціни на польоти в Україну. АМК Ізраїлю перевірив умови партнерської співпраці з двостороннього обслуговування рейсів між українськими та ізраїльськими авіакомпаніями. Результати перевірки дають підстави говорити про нібито таємну змову між компаніями "Аеросвіт" та El Al щодо кількості рейсів, заздалегідь завищених цін на авіаквитки та інші деталі, які, на думку АМК Ізраїлю, завдають шкоду вільній конкуренції.

Українсько-ізраїльський напрямок - один з найнавантаженіших серед усіх європейських в Ізраїлі. Причиною дефіцитів рейсів та значних цін на квитки у АМК Ізраїлю вважають "явне порушення антимонопольного законодавства, що вже само по собі є нелегітимним", - вважає спеціаліст у галузі авіаційного права Гаді Ельбаз. Відповідно до результатів перевірки щодо ізраїльського авіаперевізника буде вжито санкції.

Гендиректор АМК Ізраїлю Роніт Кан заявила, що оприлюднені дані вже у найближчій перспективі мають позитивно вплинути на цінову політику авіакомпаній.

У прес-службі "Аеросвіту" повідомили, що у понеділок, 28 вересня, юристи авіакомпанії вивчатимуть подробиці звіту, передає Німецька хвиля.

Зараз ви читаєте новину «"АероСвіт" та ізраїльську авіакомпанію підозрюють у змові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі