середа, 06 березня 2019 11:40

"Я хочу жити, ходити в школу, грати у футбол" — Івану Сініцину на повторну пересадку кісткового мозку потрібно близько 110 тисяч євро

Автор: Фото надане Тетяною Сініциною
  Зробити Вані операцію важливо не пізніше початку травня.
Зробити Вані операцію важливо не пізніше початку травня.

У 10-річного Іванка Сініцина із Києва лікарі діагностували вторинну гостру лейкемію. У Польщі йому зробили пересадку кісткового мозку. У середині лютого в нього стався рецидив. На повторну трансплантацію потрібно близько 110 тис євро.

"Першу трансплантацію робили 1 квітня 2016 року. Тоді треба було рівно 110 тисяч євро. Частину грошей зібрали люди. А левову частку оплатив фонд "Таблеточка". Вийшло так, що гроші призначалися для однієї дівчинки, яка поїхала на лікування в Італію. Але онкологія не підтвердилася. І суму фонд перекинув нам.

Після пересадки Ваня себе добре почував. Мав хороший апетит, ходив у школу. Раз на три місяці в "Охматдиті" здавали аналізи. 13 лютого так само приїхали. Думали, здамо аналізи й поїдемо додому. А тут сказали, треба повторно зробити. Виявили рецидив. Після пересадки таке трапляється лише в 10 відсотках. І ми в них ввійшли.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми з дітками благаємо людей врятувати нашого тата" – Ігорю Галаю на термінову пересадку кісткового мозку потрібно 100 тисяч євро

Ваня має пройти 2 блоки високодозної протирецидивної хімії. Тоді треба робити трансплантацію. Знову в Польщі. Попередній донор згоден знову допомогти. Але шукатимуть іншого, якщо виникла така ситуація. Ваня меншим не так все сприймав. Тепер замкнувся. Бо розуміє, який це довгий шлях. Каже: "Я дуже хочу жити, ходити в школу, ганяти з друзями м'яча".

Операцію треба робити не пізніше початку травня. Цього разу нам Польща зробила знижку майже на 1,8 тисячі євро. Прикро, що брак коштів забирає шанс на життя дитини. Без сторонньої допомоги гроші нереально зібрати. Просимо знову небайдужих людей", — розповіла Gazeta.ua мати Тетяна Сініцина.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанк: 4149 6293 1083 5905 ( Тетяна Валеріївна Сініцина), її контакти: 0 (97) 118 16 96.

Зараз ви читаєте новину «"Я хочу жити, ходити в школу, грати у футбол" — Івану Сініцину на повторну пересадку кісткового мозку потрібно близько 110 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі