пʼятниця, 07 червня 2024 22:19

Спецтема: Війна Росії проти України

90% рятувальників та поліцейських матимуть бронь від мобілізації - Клименко

90% рятувальників та поліцейських матимуть бронь від мобілізації - Клименко
90% рятувальників та поліцейських матимуть бронь від мобілізації, повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. Фото: РБК-Україна

Уряд вніс зміни у постанову про бронювання від мобілізації.

Працівники підприємств оборонно-промислового комплексу та енергетики зможуть бронювати до 100% працівників. За окремим рішенням міністра оборони 90% поліцейських та рятувальників також матимуть бронь. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко, посилаючись на нову постанову Кабміну про бронювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд схвалив бронювання поліцейських і рятувальників ДСНС

Зміни до постанови передбачають бронювання:

• 100% працівників оборонно-промислового комплексу, які мають контракти для ЗСУ та інших військових формувань. Працівники можуть бути заброньовані на період дії таких контрактів;

• 100% працівників електроенергетичного, ядерно-промислового, вугільно-промислового та нафтогазового комплексів та підприємств, які відновлюють чи ремонтують зруйновані або пошкоджені підприємства енергетичного комплексу;

• 100% працівників, що будують фортифікації - на період дії договору будівництва;

• для поліцейських і працівників ДСНС за обґрунтованим зверненням міністра внутрішніх справ, кількість заброньованих працівників може перевищувати 50%.

Міністр оборони погоджує кількість заброньованих поліціянтів та ДСНСників. Як заявив Клименко, на сьогодні це 90% працівників.

"Крім того, для критичних підприємств збільшили термін бронювання від 6 місяців до 12 місяців і дозволили бронювати військовозобов'язаних із дефіцитними військово-обліковими спеціальностями", - ідеться на сайті Кабміну.

Кабінет міністрів у п'ятницю, 7 червня, підтримав постанову про бронювання співробітників підприємств та компаній через застосунок держпослуг "Дія".

Процес буде швидким, прозорим і без людського фактору, а результат - за годину. Про це повідомив віцепрем'єр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

Орієнтовно послугу запустять на початку липня.

Зараз ви читаєте новину «90% рятувальників та поліцейських матимуть бронь від мобілізації - Клименко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі