понеділок, 21 вересня 2009 15:53

80-річний грабіжник потягу втік із притулку на мобільному візку (ФОТО)

Звільнений із в"язниці, 80-річний Ронні Біггз, колишній бандит, учасник "великого пограбування потягу", поїхав у гості до сина. Він дещо повеселів, як можна судити із опублікованого на сторінці The Daily Mail матеріалу.

"Велике пограбування потягу" - це назва злочину, під час якого 8 серпня 1963 року було вкрадено 2, 6 млн фунтів біля міста Ледбурн у Букінгемшері, Англія. Пограбування залишалося рекордним за вартістю вкраденого, поки їх не перевершило пограбування Бейкер Стріт у 1971 році.

80-річний Ронні Біггз був учасником банди, яка пограбувала поштовий потяг з Глазго до Лондона у 1963 році, і яку пізніше затримали і ув"язнили на 30 років.

Ронні Біггз після звільнення із в"язниці вперше вийшов прогулятися у інвалідному візку на електричній тязі, вийшовши на прогулянку. У супроводі Біггза-молодшого - сина Майкла, 34 роки, він проїхав півмилі до будинку в Барнеті на півночі Лондона, де провів кілька годин, а потім повернувся додому.

Як зазначається у статті, Біггз ще "може здивувати багатьох". Кілька тижнів тому він був ледь живий, і його сім"я просила про його дострокове звільнення.

Судовий секретар Джек Строу місяць тому заявляв, що Біггз - це злочинець, який не розкаявся, і який має сидіти у в"язниці до смерті, тепер змінив свої погляди докорінно, - каже, що Біггз був звільнений з мотивів співчуття.

Зараз його стан стабільний, однак він хворіє на пневмонію і не може ковтати.

Після 15 місяців ув"язнення Біггз втік із в"язниці та жив у Австралії, де народився Майкл. У 2001 році після того він добровільно повернувся у в"язницю, будучи хворим. Ймовірно, йому доведеться провести решту життя під опікою лікарів, які доглядатимуть його 24 години на добу.

Gazeta.ua за матеріалом TheDailyMail

Зараз ви читаєте новину «80-річний грабіжник потягу втік із притулку на мобільному візку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі