понеділок, 12 листопада 2007 11:27

5 суден зазнали катастроф біля берегів Криму (ФОТО)

Сухогруз "Ковель" (прапор Росії) з вантажем 2,1 тис. тонн сірки тоне в південній частині Керченської протоки.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства з надзвичайних ситуацій, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

О 16:00 11 листопада судно "Меркурій" (прапор Росії) зняло з "Ковеля" екіпаж у кількості 11 осіб. Стан їхнього здоров"я - задовільний.

Станом на 7:00 12 листопада судно "Ковель", яке одержало ушкодження, знаходиться на плаву в напівзатопленому стані і продовжує занурюватися у воду.

11 листопада сухогрузи "Вольногорськ" і "Нахічевань" (прапор Росії), що перевозили сірку, затонули в Керченській протоці.

Тим часом міністр транспорту і зв"язку Микола Рудьковский відбув у Крим для координації рятувальних робіт.

Рудьковский очолив координаційний штаб, який створений для запобігання аварійних ситуацій в акваторії Чорного й Азовського морів.

У неділю біля берегів Криму зазнали катастрофи 5 суден: у Керченській протоці розколовся танкер "Волгонефть-139", що перевозив 4 тис. тонн мазуту, й затонули суховантажні судна із сіркою "Вільногорськ" і "Нахічевань", біля мису Меганом у районі Судака викинуло на берег суховантажне судно із сільгосптехнікою "Віра Волошина" і біля берегів Севастополя затонуло суховантажне судно "Ізмаїл", яке перевозило металобрухт.

Мазутна пляма, що розлилася в акваторії морпорту "Кавказ" після катастрофи нафтового танкера, почала прибивати до берега, повідомив помічник директора Таманськ філії ФГУП "Росморпорт" Олександр Довгаль.

За його словами, уже є перші жертви серед тварин. "Перша мазутна пляма вже підійшла до берега. Птахи потрапляють у мазут і гинуть", - сказав Довгаль агентству "Інтерфакс-Україна".

Він відзначив, що найближчим часом у порту "Кавказ" у повітря підніметься вертоліт з фахівцями, що, у тому числі, мають намір оцінити масштаби розливу нафтопродуктів у морі, пише Українська правда.


Фото: REUTERS



Зараз ви читаєте новину «5 суден зазнали катастроф біля берегів Криму (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі