субота, 15 квітня 2017 22:46

11-річній Вікторії Соловйовій збирають 1,5 млн грн на протез, що росте

Автор: dity.ogo.ua
  11-річна Вікторія Соловйова потребує допомоги
11-річна Вікторія Соловйова потребує допомоги

У 11-річної Вікторії Соловйової виявили остеосаркому - рак кістки у лівій нозі. Дівчинці провели 6 операцій і 14 хіміотерапій. Під час останнього хірургічного втручання майже рік тому їй поставили металеву пластину у стегновій кістці.

Тепер ліва нога коротша за праву на 10 см, бо не росте. Терміново потрібно поставити ендопротез. Він коштує 1,5 млн грн. Сім'я просить про допомогу.

"У вересні 2013-го Віка каже мені: "Мамо, мені болить ніжка". Думали, може вдарилася де. Потім розповіла, що на фізкультурі не може бігати, гратися з друзями. Поїхали в районну лікарню. Там зробили рентгенівський знімок. На кістці побачили біле утворення", - розповіла матір дівчинки 46-річна Тетяна Соловйова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександра Поволоцька має двосторонню глухоту – потрібна допомога

"На другий день поїхали у Рівне. Лікар повів відразу в онкогематологію. Через 2 дні зробили комп'ютерну томографію. Діагноз підтвердився. Нам сказали: "У вас попереду довге і дороге лікування". Направили у Київ. В Інституті раку пролежали рік. За цей час було 14 хіміотерапій. Після 9-ї зробили операцію. Видалили колінний суглоб і зі стегнової кістки 17 сантиметрів", - додала Тетяна.

Автор: Жити завтра
  11-річна Вікторія Соловйова потребує допомоги
11-річна Вікторія Соловйова потребує допомоги

Після цього дівчинці зробили 5 операцій. Одного разу протез розламався, коли її штовхнули під час гри інші діти. Потім потрібно було його подовжити на 1,5 см. Рік тому протез замінили на металеву пластину, бо був інфікований. Зараз Вікторія росте, а ліва нога - ні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без операції на серці Дмитро Харечко може померти

Неправильна хода викликала у дівчинки викривлення хребта. У неї часто болить спина. Лікарі рекомендують більше не ставити українських протезів. Потрібен німецький, який росте разом з ногою. Періодично він видовжується на 2 мм. Всього може вирости на 6 см.

Сім'я Соловйових вже зібрала половину необхідної суми. Допомогли родичі і благодійники. Решту потрібно зібрати терміново, бо за місяць Вікторії можуть ампутувати ногу. Тимчасова пластина на більше не розрахована.

Охочі допомогти можуть надсилати кошти на картку ПриватБанку - 5168 7572 9104 8454. Отримувач - Соловйова Тетяна Талимонівна, матір Вікторії.

Зараз ви читаєте новину «11-річній Вікторії Соловйовій збирають 1,5 млн грн на протез, що росте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі